top of page

Štýrská soutěska a vodopády wasserlochklamm

Můj dojem z první návštěvy Štýrska byl dosti smíšených pocitů. Do Rakouska jsem zvyklá jezdit většinou na úplně druhou stranu do okolí Tyrolska, které je v dnešní době dost zprofanované. Štýrsko oproti tomu byla pro mě úplně neprobádaná oblast. Jeho výhody jsou jednoznačně méně lidí, více soukromí a řekla bych, že je tam celkově i levněji.


Soutěska a vodopády se nachází u řeky Salzy, kterou nejvíce navštěvují vodáci. Já si řeku také sjela pod vedením školních instruktorů. Byl to neskutečný zážitek a vřele všem doporučuji. Pokud nemáte žádně zkušenosti s divokou vodou jako já, tak je nejlepší jet přes nějakou "Adventure agenturu", která vám zaručí bezpečnost sjezdu.

Wasserlochklam jsme navštívili jako zpestření po skončení kurzu. Je to krásná nenáročná cesta. Zvládla jí i osmdesátiletá babička, která nás málem při výšlapu předběhla.


Štýrská soutěska a vodopády wasserlochklamm Palfau.

Jak se k soutěsce dostat?

Soutěska a vodopády se nachází u řeky Salzy poblíž městečka Palfau. Dostat se k ní můžete jak autobusem, který zastavuje hned u vstupu, nebo autem na parkovišti (GPS 47.6976192N, 14.8734128E). Vstup do soutěsky je placený a časově omezený v letních měsících je otevřeno od 8:00. Nejlepší je přijet hned v ranních hodinách, protože budete mít zaručený vetší klid. Po prohlídce se pak na zpáteční cestě můžete občerstvit ve vyhlášené restauraci.


Jaké jsou finanční náklady?

7,50€ vstup dospělí

4,50€ vstup děti


Jaká je obtížnost výletu?

střední


Jaké je časová náročnost?

3 - 4h



Štýrská soutěska a vodopády wasserlochklamm Palfau.
Štýrská soutěska a vodopády wasserlochklamm Palfau.
Štýrská soutěska a vodopády wasserlochklamm Palfau.

bottom of page