top of page

Tipy na výlety v okolí Lago di Garda

Lago di Garda nabízí nespočet možných aktivit. Můžete prozkoumávat památky, italskou kuchyni, odpočívat, jezdit na kole, kiteboardu, lézt po skalách, nebo obdivovat přírodní krásy. Garda má prostě od každého něco a pobyt si zde dokáží užít opravdu všichni.


Vodopády

Na Gardě se nachází podle mě jeden z nekrásnějších vodopádů Evropy. Nepatří mezi ty největší, ale jeho krása spočívá v tajemnosti. Nedostanete se k němu jinak než po vodě. Hned vedle se nachází starý zavřený hotel zasazený do skály nad vodní hladinou. Prostě topová zastávka, Vodopád hledejte pod názvem Cascate del ponale.

Další vodopády, které stojí navštívit jsou: Ampola, Gorg d`Abiss a Rio Sallagoni.

Na blogu o nich naleznete samostatný článek s podrobnějším popisem.


Tipy na výlety v okolí Lago di Garda vodopád Ampola.

Lago di Toblino

Takovým oblíbenějším výletním místem je jezero Toblino. Jedná se spíše o kratší výlet podél jezera. Spojit ho můžete s návštěvou restaurace. Ceny jsou ale vyšší, protože se jedná o michelinskou restauraci. My jsme se jí bohužel obloukem vyhli a hlad nám zahnala palačinka s marmeládou.


Tipy na výlety v okolí Lago di Garda jezero Lago di Toblino

Santurio Madonna della Corona

Zajímavým kulturním zpestřením může být návštěva kostela zasazeného do skály nedaleko městečka Spiazzi. Já nejsem úplný nadšenec do kostelů, ale tenhle je vážně úchvatný. Je z něj cítit mystická a pokorná atmosféra. Proto z místa nemám moc fotek. Bylo mi smutno vidět ostatní návštěvníky jak pózují a snaží se udělat co nejatraktivnější fotku. Škoda slov... Někde se to prostě nehodí. Cesta ke kostelu není náročná. Zaparkovat můžete zde GPS 45.6506344N, 10.8540806E a poté se vydáte směr po schodech dolů, cesta je dobře značená, ztratit se nemůžete :). Doporučuji si sebou vzít tričko s dlouhým rukávem a kalhoty, jinak je dost možný, že Vás dovnitř nepustí. Vstup mají na formou dobrovolného příspěvku.


Tipy na výlety v okolí Lago di Garda kostel Santurio Madonna della Corona


Mořské akvárium "Sea Life Gardaland"

Já jako milovník mořského světa jsem si nemohla upřít návštěvu mořského akvária. Vlastně mě to mile překvapilo, že zrovna na Gardě mají takovou atrakci spolu s celým zábavným parkem, ale tam jsem nebyla.

Navštívila jsem už mnoho mořských akvárií, ale to na Gardě bylo jedno z nejhezčích, ne jako ta naše předražená hrůza v Praze. Vstup také nebyl přemrštěný, platila jsem za dospělého 12€.


Tipy na výlety v okolí Lago di Garda Mořské akvárium "Sea Life Gardaland"


Na kole okolo jezera Gardy

Z mého pohledu je Garda jedno z nejideálnějších Italských destinací pro cyklistiku. Já teda kolo vytáhnu, až když mi nic jiného nezbývá, ale moji rodiče jsou do kola úplní blázni. Jediné roční období, kdy nešlapou je zima, ale stačí aby teploměr ukázal alespoň 8°C a člověk je pak doma už nevidí.

Na Gardě si můžete užít hory i rovinky jak dělané pro cyklistiku :). Kolem celého jezera vede cyklostezka, nejlepší část je nově vytvořená zavěšená na skále dřevěná lávka přímo nad jezerem. Celkové má asi 2km a využívat cestu můžete i když nejste cyklisti :).



bottom of page