top of page

Pohádková soutěska Partnachklamm

V okolí Garmisch-Partenkirchen se nachází hned dvě soutěsky (o kterých teda vím). Jedna z nich Partnachklamm a druhá Holentallklam. Jsem ráda, že jsem je navštívila obě dvě, protože každá má něco do sebe a nedá se porovnat, která je lepší. Jsem obrovský milovník vodopádů, řek a skal, tak že soutěska je přesně něco pro mě :D. Na Partnachklamm jsme narazili náhodou, když nám zhatilo plány počasí a narychlo jsme hledali náhradní plán. Projít celou soutěsku netrvá příliš dlouho, zabere to cca 3-4 hodiny, když se člověk loudá. Co si sebou doporučuji vzít je deštník, určitě ho oceníte.


Jak se k soutěsce dostat?

My jsme zaparkovali autem před skokanskými můstky (Garmisch-Partenkirchen) na placeném parkovišti (GPS 47.4821492N, 11.1191214E). Prošli jsme skokanským areálem a pokračovali jsme asi 2km podél potoka (všude jsou cedule, tak se nebojte, že byste se ztratili). Před vstupem do soutěsky je pokladna, cena vstupu na osobu vychází asi 5€. V soutěsce vedou kamenné chodníčky, někdy i kloužou. Na konci si můžete rozhodnout, jestli půjdete stejnou cestou zpět nebo uděláte okruh mimo soutěsku. My jsme si vybrali okruh.


Jaké jsou finanční náklady?

5€ (vstup do soutěsky)

10€ (cca cena parkoviště)


Jaká je obtížnost výletu?

lehký


Jaká je časová náročnost?

3 - 4 hodiny


Zajímavost

Viděli jste film Orel Edie?? Scéna kde poprvé Michael Edwards (Taron Egerton) potká Bronsona Pearyho (Hugh Jackman) se odehrála právě v tomto skokanském areálu.


Soutěska Partnachklamm v oblasti Garmisch-Partenkirchen.
Soutěska Partnachklamm v oblasti Garmisch-Partenkirchen.
Soutěska Partnachklamm v oblasti Garmisch-Partenkirchen.


bottom of page