top of page

Největší přehrada Rakouska Kölnbrein

O této přehradě jsme se dozvěděli úplně náhodou na vodáckém kurzu. Kde jsme o ní slyšeli velmi zajímavou historku, figurovali v ní dva kluci a čůrání proti větru, dál to raději rozvádět nebudu, každý si učitě dokáže domyslet, co se dělo :D.

Nicméně zkoukli jsme pár fotek naplánovali cestu a vyrazili. Výlet k přehradě nutně nemusí znamenat pouze to, že k ní vyjedete, projdete se kolem a jedete pryč. Takhle jsme to bohužel měli my, ale to jen kvůli tomu, že nám výlet zkazilo počasí. Jinak se toho u přehrady dá dělat mnohem více. Jedním z topů je via ferrata s výhledem na přehradu, ale dají se naplánovat i různě dlouhé treky v okolí.


Přehrada Kolnbrein Molpa. Největší přehrada Rakouska.

Jak se k přehradě dostat?

Přehrada se nachází v údolí Maltatal nedaleko městečka Gmünd. Vjezd k přehradě se nalézá zde 46.9812794N, 13.4648825E. Je tam mýtná brána a za vjezd autem se platí 20€. Určitě nedoporučuji nechat auto dole, pokud teda neplánujete větší trek. Od mýtné brány pak pojedete asi ještě 30 minut přímo k přehradě. Cesta je to krásná, pořád do kopce, všude jsou samé vodopády a určitě budete chtít skoro pořád stavět a kochat se.


Jaké jsou finanční náklady?

20€ cesta k přehradě

+ eura na občetsvení v restauraci


Jaká je obtížnost výletu?

lehký


Jaká je časová náročnost?

2 - 3 hodiny (čas strávený u přehrady)



Největší přehrada Rakouska Kölnbrein v v údolí Maltatal nedaleko městečka Gmünd.
Největší přehrada Rakouska Kölnbrein v v údolí Maltatal nedaleko městečka Gmünd.
Největší přehrada Rakouska Kölnbrein v v údolí Maltatal nedaleko městečka Gmünd.

bottom of page