top of page

Na skok v Benátkách

Město, kam by se každý měl alespoň jednou za život podívat. Já to stihla v Covidové době. Za mě to byl asi nejlepší čas, kdy se tam podívat. A to z prostého důvodu, bylo tam o půlku míň lidí než normálně. Benátky jsme zvolili jako rychlou zastávku na cestě k moři, protože z Dolomit nás vyhnalo špatné počasí, které se ani v dalším týdnu nemělo změnit. Vtipný bylo, když jsme ještě v ten samí den vyměnili skoro zimní bundy za šaty a kraťasy.


cestování, Benátky, dovolená

Když budete chtít navštívit tohle krásné historické město, tak je dobrý včas přemýšlet nad parkováním, pokud tam teda nejedete na výlet autobusem. Do města se autem sice dostanete, ale parkování je drahé. Nejlepší je nechat auto za mostem a dojet těch pár zastávek autobusem. My jsme zaparkovali dukýna (dodávku) na parkovišti vedle expa (GPS 45.4701044N, 12.2566178E), bylo levné a hned u parkoviště je autobusová zastávka, ze které to jede přímo do města. Dokonce jsme měli takovou kliku, že jsem busem jeli zadarmo (rozbil se jim automat) :D. Jinak pro osobáky tam najdete parkoviště skoro na každém rohu, karavany a dodávky to mají trošku horší, ale taky se dá. Autobusem jsme tam dojeli během 15 minut.

Benátky jsme pojali spíše neplánovanou procházkou. Myslím, že i tak jsme viděli spoustu věcí. Možná jednou nebo dvakrát jsme se ztratili. Cestu jsme vybrali podél hlavního kanálu. Asi za hodinu jsme dorazili do hlavního přístavu, který je na druhé straně Benátek. Tam jsme chvíli poseděli, dali zmrzku a šli pomalu zpět. Z Benátek má takový pocit, že jakoukoli cestou se vydáte, vždy tam uvidíte něco zajímavého. Je to opravdu město plné historie a zajímavé architektury. Jsem ráda, že si Benátky mohu odškrtnout z bucketlistu. Jeden den mi rozhodně stačil. Na večer jsme přeli do Raveny, kde jsme to zakempili hned vedle čechů.

cestování, Benátky, dovolená, Kamca Cerna, kamcaneniinstagramer
cestování, Benátky, dovolená, Kamca Cerna, kamcaneniinstagramer
cestování, Benátky, dovolená, Kamca Cerna, kamcaneniinstagramer
cestování, Benátky, dovolená, Kamca Cerna, kamcaneniinstagramer


bottom of page