top of page

Lago di Braies nejkrásnější jezero??

O lago di Braies koluje, že se jedná o nejkrásnější jezero Dolomit. Můžete ho najít také pod jiným názvem Pragser Wildsee. Mě osobně výlet na Braies neoslovil. Možná pár let zpátky, když jezero nebylo ještě tak profláklé to mohl být hezký trip. Nicméně v okolí se nachází mnohem víc hezčích jezer než právě tohle. No zkušenost je zkušenost.


K jezeru jsme přijeli v celku brzo ráno okolo půl osmé (to jsme si mysleli). První věc která nás zarazila bylo už dost narvané placené parkoviště a to ještě nepřijel vlak autobusů. Bylo mi jasné, že alespoň jedno místo z putování po profláknutých místech Dolomit bude provar. U Braines jsme se ani nechtěli moc zdržovat, spíš se jen projít okolo jezera a jet dál. U jezera si také můžete půjčit loďku, ale větší frontu jsem viděla snad jen na pánských záchodech na formuli 1. (lidé tam možná čekají ještě dnes). Nakonec ani ta procházka nestála za moc, pořád jsme se vyhýbali lidem a pohled na jezero byl spíše k smíchu (loděk byste se nedopočítali). Na tak malém jezeře bylo v jednu chvíli snad přes sto lodí.

Lago di Braies nejkrásnější jezero v Dolomitech

Jak se k Lago di Braies dostat?

K jezeru vede pouze jedna příjezdovka po které se dostanete na placené parkoviště (GPS 46.6996797N, 12.0855267E) cena za auto na den se pohybuje okolo 12€. Z parkoviště nejdříve uvidíte velký hotel, pár stánků a hned zatím vším je jezero. Kolem Braies vede příjemná cesta (pokud nejsou lidi) a celé to zvládnete projít za dvě hodiny. Před tím než na Lago di Braies pojedete bych se rozmyslela v kolik hodin a v jaký den. Na jiném webu jsem četla, že nejlepší je přijet k večeru než ráno.


Jaké jsou finanční náklady?

12€ (cena parkoviště)


Jaká je obtížnost výletu?

lehký


Jaké je časová náročnost?

1,5 - 2 hodiny (cesta kolem jezera)


Lago di Braies nejkrásnější jezero v Dolomitech

bottom of page