top of page

Koupání s výhledem na Königsee

Tohle místo je docela profláklé na sociálních sítích, ale já tam byla v době, kdy to byla ještě pátračka. Místo jsem navštívila v roce 2017. Tenkrát jsem věděla, že se nachází v okolí Königsee, ale kde?? Musela jsem hodně hledat v mapách, porovnávat fotky z místa a doufat. Naštěstí v okolí jezera se nachází pouze jeden vodopád, který vtéká přímo do jezera nedaleko městečka. Tak jsem to vzala po břehu, abych došla k vodopádu. Od spodu vodopádu jsem stoupala nahoru a doufala, že na tůň narazím. Po dlouhém výšlapu a modlení se, jsem jí konečně našla. Koupání v ní ale nebyla žádná idylka, voda teče z ledovce, a tak si dovedete představit, že se nejedná o teplé moře. Byla to rychlá akce ve stylu "hop tam, rychlá fotka a šup ven". Voda je vážně ledová.


V dnešní době, je místo opravdu známé. Pokud máte v plánu vodopád navštívit a nechcete potkat davy lidí (už tenkrát jich tam bylo pár), vyražte raději brzo ráno :)


Jak se k vodopádu dostat?

Místo se nachází u městečka Schönau am Königsee. Pozor! V Německu se nachází dvě města s tím to názvem :D. Nevyhnete se zde placenému parkování (GPS souřadnice na parkoviště 47.5918589N, 12.9895531E) a od parkoviště se vydáte směr jezero. Na Königsee jezdí i loďka na druhou stranu, ale tuto možnost jsem nevyužila. K vodopádu se vydáte od loděnice do leva. Po tomto břehu se napojíte na turistickou cestu, která vás zavede ke krásné vyhlídce na celé sluncem zaplavené údolí. Dále můžete zvolit cestu podél břehu k vodopádu, za mě je teda hezčí, ale náročnějš. Nebo jít po turistické cestě ze které sejdete a vydáte se podél skalního masivu k vodopádu po vyšlapané pěšině. Pokud zvolíte variantu číslo jedna. tak na první vyhlídce Malerwinkel sejděte k jezeru a pokračujete podél dokud nenarazíte na vodopád, a pak hurá vzhůru.


Jaké jsou finanční náklady?

8 - 12€ (parkoviště)


Jaká je obtížnost výletu?

střední


Jaké je časová náročnost?

půldenní


Koupání s výhledem na Königsee tůňka s vodopádem.
Koupání s výhledem na Königsee tůňka s vodopádem.
Koupání s výhledem na Königsee tůňka s vodopádem.
Jezero Königsee


bottom of page