top of page

Jak ušetřit na Amalfi Coast

Amalfi Coast se nachází na Jihu Itálie pod Neapolem. Tohle ikonické pobřeží jste určitě už viděli na kolujících fotkách na instagramu, jedná se opravdu o luxusnější část Itálie. Amalfi C. je celé postavené na útesu, jedná se o spoustu menších měst z nichž nejznámější jsou Amalfi, Sorento nebo Positano. Tohle pobřeží je specifické opravdu úzkými uličkami a omezenými parkovacími místy, tak že jet tam s šestimetrovou dodávkou byla docela výzva :D. Ve chvíli, když jsme viděli, že každé druhé auto bylo komplet sedřené, tak jsme přestali věřit, že odtamtud odjedeme bez škrábance.


Amalfi C. je opravdu oproti jiným Italským městům dost drahé, ať už se jedná o ubytování, jídlo nebo parkování. Orientačně, co jsme zjišťovali, tak cena kempu ve kterém nebylo žádné zázemí se pohybovala od 40€ za noc a nejnižší cena parkování byla 2€ za hodinu. Jednou se nám stalo, že nás chtěli na parkování natáhnout (taková běžná praxe v Itálii) a naúčtovali si za dvě hodiny stání 18€, což byl fakt masakr, s cenou jsme nesouhlasili a nakonec jsme platili 6€. Určitě si dejte bacha, zkouší to na vás všude kde se dá....

Amalfi coast se dá celé procestovat a nemusíte ani moc utratit, pokud se teda objedete bez pár věcí :D. Také záleží jestli na Amalfi přijedete vlastním autem, nebo veřejnou dopravou, to se pak bez ubytování neobejdete.



Jak a kde ušetřit?

  1. Spát v autě, dodávce nebo karavanu. Já spala v přestavěné šesti metrové dodávce, ale v klidu se dá spát i v autě, zima vám tam nebude :D. Na Amalfi c. je sice většina parkovišť placená, ale dají se najít i místa zadarmo na kterých se dá v pohodě zaparkovat a přespat. Já k tomu používám aplikaci park4night.

  2. Jak řešit hygienu a vodu bez hotelu? Já konkrétně sprchu řešila na pláži. Skoro na každé pláži ve městě byla placená sprcha. Jedna minuta sprchování stála 50centu, tak že sprchování na pohodu. Za tu cenu jsem se zvládla osprchovat já i přítel :D. Vodu do barelů si můžete také stočit ve městě. Na mapy.cz jsou přímo vyznačená místa, kde vodu stáčet můžete.

  3. Doprava - ježdění autem po Amalfi c. se moc nevyplatí. Dost času strávíte nad hledáním parkovacího místa. Půjčení skútru je zde dost drahá záležitost, cena se pohybuje od 50€ za den. To už dáte míň za to parkování :D. Co se ale vyplatí je veřejná doprava. Autobusy tam jezdí často a po celém Amalfi. Cena je za jednotlivce na jednu cestu je 1,50€. Pokud chcete ušetřit i na dopravě, tak stopováním se dá také rychle dopravovat. Místní lidé jsou zvědaví, protože moc stopařů zde nepotkávají :D. Tak že jsme se dopravovali stopem fakt rychle.


Jak ušetřit na Amalfi Coast?
Jak ušetřit na Amalfi Coast?
Jak ušetřit na Amalfi Coast?
Jak ušetřit na Amalfi Coast?

bottom of page