top of page

Eibsee karibik Německa

Eibsee je jedno z těch nejkrásnějších jezer, které jsem navštívila. Nejenom, že jsou na jezeře malé ostrůvky připomínající tropický ráj, ale dostává se vám také epický pohled na nejvyšší horu Německa Zugspitze. Jezero jsme navštívili v létě, kdy teploty dosahovaly 30°C. Jiný výlet ani nepřicházel v úvahu. Na Eibsee jsme si nepřipadali jako v Evropě, ale jako někde v ráji. Nikdy bych neřekla, že takový skvost se nachází právě v Německu (5 hodin autem z Karlových Varů). Když jsme k jezeru přijeli, tak už tam bylo docela dost lidí, ale podél jezera se nakonec všichni rozprostřeli. Tak že nějaké soukromé místo se tam vždycky najde :)



Jak se k Eibsee dostat?

Jezero se nachází nedaleko Garmisch-Partenkirchen. Pokud vyrazíte na koupačku v létě jako já, jeďte raději o půl hodinu dřív. K jezeru totiž vede pouze jedna cesta a většinou je dost zasekaná. 47.4574008N, 10.9910094E zde jsou souřadnice na nejbližší placené parkoviště. Cena za auto se pohybovala na celý den okolo 12€. Samozřejmě můžete zaparkovat kousek dál zadarmo a dojít k jezeru pěšky po turistické cestě To jsme poprvé nevěděli, ale měli jsme štěstí, protože když jsme z jezera odjížděli, tak se akorát rozbil platební automat a měli jsme stání zadarmo. Z placeného parkoviště jezdí také lanovka na Zugspitzi, ze které je krásný výhled jak na jezero, tak na Alpy. Cena lanovky je 50€, zatím jsem tuhle možnost nevyužila, protože si chci Zugspitzi vyšlápnout po svých.

Když přijdete k jezeru určitě stojí za to si ho celé obejít. Já jsem skoro na každém rohu stála a fotila, protože se pořád naskytal lepší pohled na jezero. Voda je zde krásně křišťálové. Cena za takhle čistou vodu je její teplota... V jezeře se můžete i koupat, my jsme u něj strávili celý den a bylo to naprosto božský.


Jaké jsou finanční náklady?

12€ (cena parkoviště)


Jaká je obtížnost výletu?

lehký


Jaké je časová náročnost?

2 - 2,5 hodiny (cesta kolem jezera)


Eibsee karibik Německa
Eibsee karibik Německa  výhled na Zugspitzi.
Eibsee karibik Německa


bottom of page