top of page

Drachensee a Seebensee perly Tyrolska

Návštěva těchto dvou jezer patří na můj seznam top výletů v Tyroslku. Jediná škoda bylo, že jsme nechytli úplně nejkrásnější počasí. V jednu chvíli bylo hezky a v tu druhou jsme tahali pláštěnky :D. Dostat se k jezerům byla docela fuška, pokud si to teda nechcete ulehčit lanovkou, Já většinou chodím pěšky, nechat se tam dovézt pro mě není zábava. Když se k nim dostanete, čekají vás krásné výhledy na Zugspitzi, průzračná jezera a ovečky pasoucí se kolem nich. Ani nemůžu říct které z nich bylo hezčí.... Obě byly prostě super.



Jak se k jezerům dostat?

Jezera se nacházejí nedaleko německých hranic poblíž městečka Ehrwald. K jezerům se nabízí tři cesty:

  1. Cesta pěšky - Auto je dobré zaparkovat u lanovky (GPS souřadnice 47.3873803N, 10.9388531E), nebo na tomhle parkovišti (GPS souřadnice 47.3902086N, 10.9312061E). Nahoru vede opravdu spoustu cest. My jsme šli z parkoviště čárkovanou cestou zvanou Hoher gang. Je to náročnější cesta. Část cesty je přijištěná ocelovým lanem, ale není to nic hrozného :). Po téhle cestě narazíte na spoustu krásných výhledů a dovede vás přímo až k prvnímu jezeru. Počítejte, že cesta zabere asi 3-4 hodiny.

  2. Cesta lanovkou - Pro ty, kteří nechtějí ztrácet čas a sílu, je tu možnost vyjet nahoru lanovkou. Nevyveze vás teda úplně k jezerům, ale díky ní zdoláte ten nejhorší kopec. Od lanovky pak musíte jít ještě cca hodinu turistickou cestou.

  3. Cesta ferratou - Pro odvážlivce je tu možnost i ferraty. Já jí nelezla, protože byla mimo moje lezecké limity. Je to obtížnost E.

Když se dostanete k prvnímu jezeru Seebensee, můžete pokračovat dál po turistické cestě na Drachensee. Musíte teda zdolat nepříjemný kopec, ale jako odměnu si nahoře můžete dopřát točené pivo nebo nějakou tu dobrotu :D. Asi je vám jasné, proč jsme se nahoru škrábali :D. (dolů se nám šlo mnohem líp...). Cestu zpět jsme si vybrali lehkou turistickou směr k lanovce a pak podél ní dolů. Pokud se budete rozhodovat, zdali se k těmto jezerům vydat, tak určitě neváhejte, opravdu to stojí za to.


Jaké jsou finanční náklady?

V případě, že nejedete lanovku a ani u ní neparkujete, tak jsou výdaje nulové.

+ občersvení v restrauraci u Drachensee


Jaká je obtížnost výletu?

Cesta lanovkou - lehký

Cesta pěšky - střední/obtížný

Cesta ferratou - obtížný


Jaké je časová náročnost?

celodenní


Drachensee a Seebensee perly Tyrolska výhled na Zugspitzi
Drachensee a Seebensee perly Tyrolska
Drachensee a Seebensee perly Tyrolska

bottom of page